proter

Stinkende bruine afscheiding


Soa of een infectie kunnen zijn en dan is het wel van groot belang dat deze goed kan worden behandeld. Doordat er verschillende oorzaken zijn kan het lastig zijn om te ontdekken waar dat de bruine afscheiding vandaag komt. Maar toch kan het zijn dat je er snel achter kunt komen, bijv. Wanneer je net van pil bent gewisseld of wanneer je net een menstruatie hebt gehad. Dit moet de huisarts dan ook weten, ben daarom bereid om alles te vertellen en stel je open. Alle informatie kan van belang zijn, ook wanneer je onveilige seks hebt gehad en je hebt last van bruine afscheiding, dan kan het een soa zijn. Ook dat moet door de huisarts verder onderzocht worden zodat je hiervoor behandeld kunt worden. De informatie aangeboden op is bedoeld ter ondersteuning, niet ter vervanging, van de relatie bestaande tussen patiënt/site bezoeker en zijn/haar dokter.

en misschien heb je ook wel jeuk. Dan is het goed dat je dit verder laat onderzoeken. De afscheiding kan daarnaast ook donkerrood zijn van kleur. Als je last hebt van slijmafscheiding dan kun je beter naar de huisarts gaan. De bruine afscheiding kan dan door de huisarts worden bekeken en hij zal je vragen stellen. Dit wordt gedaan om de oorzaak te achterhalen. Negen van de tien keer is het vanwege menstruatiebloed dat achter is gebleven, maar wanneer het ook een vreemde geur heeft, jeuk veroorzaakt en wanneer je merkt dat het niet goed is, moet je de huisarts bezoeken. Ook bij twijfel dien je de huisarts te bezoeken, deze kan je altijd geruststellen. Neem dan ook even de tijd om je verhaal te doen bij de huisarts zodat je samen de juiste oorzaak kunt vinden.

Deze bestaat uit je baarmoederslijmvlies, bloed manto en de onbevruchte cel. Het kan zijn dat bij de menstruatie niet alles volledig is uitgestoten, dan blijven de restjes dus achter en komen er later stand uit, in de vorm van bruine afscheiding. Als je echte bruine afscheiding hebt kan deze echt geheel uitgedroogd zijn en naar buiten komen. Het kan zijn dat je hier van schrikt omdat je je afvraagt waar het vandaan komt. Vaak komt het dus van de menstruatie, maar het kan ook een andere oorzaak hebben. Het kan zijn dat je last hebt van een vaginale infectie, het kan zijn wanneer je de pil slikt dat je last hebt van bruine afscheiding, maar het kan ook komen door de zwangerschap of na gemeenschap. Ook kan het door een trauma komen aan de cervix, ook wel de baarmoederhals genoemd. Waarom heb je bruine afscheiding? Het kan zijn dat de bruine afscheiding erg donker is van kleur. Deze bruine afscheiding kan dan komen door een soa. Of er ligt een andere infectie aan ten grondslag.

Oorzaken van bruine afscheiding, mens en gezondheid


Deze based website gaat over (vaginale) bruine afscheiding. Het kan zijn dat je wel eens last hebt van een donkere menstruatie. Dit kan dan duiden op oud bloed. Meestal gaat het dan over een roodbruine tot bruinzwarte afscheiding. Meestal is er niets aan de hand wanneer je bruine afscheiding hebt. Het gaat in de meeste gevallen over uitgedroogde restjes die zijn blijven zitten bij de laatste menstruatie. Als het over donkere menstruatie gaat, fallout dan wil dat zeggen dat deze wordt uitgestoten door je lichaam.

Alfaparf - style Stories - sea spray - 150


Oorzaken van zwarte urinestroom Wat betekent urine die zwart van kleur is? Wanneer iemand lijdt aan melanomen (huidkanker die ontstaat uit pigmentcellen dan kan diens urine zwart kleuren. Zwarte urine duidt dus meestal op uitscheiding in de urine van melanine, een organisch huidpigment. Ook ochronose kan de urine voorzien van een zwarte kleur. Ochronose is een stofwisselingsafwijking van een aminozuur dat zorgt voor de uitscheiding van de kleurstof alkapton. Deze kleurstof kleurt niet alleen de urine zwart, maar soms ook bindweefsel, kraakbeen en huid. Een zwarte of zwartachtige kleur van urine duidt meestal op de aanwezigheid van huidpigmenten (of koolstof). Hoe ontstaat rode plas?

Nierstenen beginnen vaak als microscopisch klein gruis, maar kunnen ook zo groot worden dat ze onbeschrijflijke pijn veroorzaken tijdens het plassen. Het drinken van voldoende water (evt. Met citroensap voldoende bewegen en het slikken van extra vitamine a kan bevorderlijk zijn om nierstenen te voorkomen. Wanneer je pijn of branderigheid ervaart tijdens het plassen, dan kun je maar beter uit voorzorg contact opnemen met je huisarts. Waardoor wordt de plasstraal bruin van kleur? Urine word onder meer bruin wanneer deze afgebroken eiwitten bevat, zoals hemoglobine of spiereiwitten.

Het bruin kleuren van de urine kan zodoende duiden op een nieraandoening, alvleesklierkanker of kwaadaardige continent woekering van plasmacellen (myeloom-vorming). Bruine urine kan zich echter ook voordoen tijdens de zwangerschap, door toedoen van pre-eclampsie oftewel zwangerschapsvergiftiging. Daarnaast kan een leverziekte de urine lichtbruin kleuren door uitstoot van bilirubine (een stof die vrijkomt bij de afbraak van oude rode bloedcellen). Hepatitis, geblokkeerde galwegen of een verstopping kopen kleurt de urine meestal bierbruin. Al met al kan de bruine of bruinachtige kleur van urine van alles betekenen; van nieraandoeningen of leveraandoeningen tot galwegaandoeningen.

Atlas Index - atlas of Gastrointestinal


Hieronder bespreken we de verschillende kleuren die je urine kan aannemen en de mogelijke oorzaken van deze kleurveranderingen. Urine is wit van kleur: hoe ontstaat een witte plasstroom? Wanneer je urine wit van kleur is kan dat duiden op fosfaturie; fosfaturie betreft een verhoogd gehalte aan fosfaatzouten in de urine. In dat geval komt de witte urine vaak pas op het eind van een plasbeurt, omdat fosfaten relatief zwaar zijn en neerslaan. Fosfaturie is niet per definitie gevaarlijk; het kan wel irriteren en in sommige gevallen nierstenen veroorzaken. Je kunt jezelf testen op fosfaturie door urine op te vangen en te vermengen met een beetje azijn.

Als de urine helder wordt is er niets aan de hand. Zo niet, contacteer dan uit voorzorg je huisarts. Witte urine kan ook duiden op een lekkage of overstroming van het lymfestelsel naar de urinewegen of de nieren (chylurie). Chylurie komt met name voor bij een overschot aan fosfor in de urine (hyperfosfaterurie) en beenmergkanker (plasmacytoom). Een melkachtig troebele urine duidt veelal op witte bloedcellen in de urine (pyurie). Een witte of witachtige kleur van is dus veelal het gevolg van een fosforoverschot. Fosfaatoverschot de aanwezigheid van witte bloedcellen in de urinewegen en urinestroom. Hoe ontstaat grijze urine; waarom is mn plas grijs van kleur? Grijze of grijsachtige urine kan de voorloper zijn van nierstenen.

7, hair, serums That Work like magic

Plasstraal is troebel: hoe ontstaat een troebele urinestroom? Troebele zitten urine wijst doorgaans op pyurie: de aanwezigheid van etter of pus in de urine, bijvoorbeeld door een urineweginfectie ( blaasontsteking of plasbuisontsteking). Dit gaat vaak gepaard met jeuk, branderigheid en pijn tijdens het plassen en afscheiding van bloed in de urine. Bij dit soort constateringen dien je direct een afspraak met de huisarts te maken. Troebele urine kan echter ook worden veroorzaakt door onschuldige zoutkristallen van urinezuur of fosforzuur. Verkleurde urine: wit, grijs, zwart, oranje, bruin, rood purper. Je urine kan lichter, donkerder of troebeler worden, maar ook van kleur veranderen.

A-, meubel, meubelstore's voordelige meubelen, bankstellen, hoekbanken

Urine wordt sterk verdund als je in korte tijd veel water drinkt; zodoende kan de urine lichtgeel van kleur tot vrijwel kleurloos worden. Lichtgele tot kleurloze urine getuigt dus van een için lage concentratie nierkleurstoffen, maar zegt meestal niks over je gezondheid. Donkere plas: waardoor wordt urine donkergeel van kleur geel? De gele kleurstof in de urine wordt nooit terug opgenomen. Je urine is daarom veel donkerder van kleur als je in korte tijd veel vocht verliest, bijvoorbeeld door transpiratie tijdens het sporten. Het vochtpercentage van de urine wordt daardoor kleiner en de concentratie kleurstoffen hoger. Donkergele urine getuigt dus van een hoge concentratie nierkleurstoffen, maar zegt doorgaans niks over je gezondheid. Zo is ochtendurine vaak donker van kleur omdat je tijdens je nachtrust langdurig transpireert en niet drinkt. Donkergele urine kan echter ook wijzen op geelzucht.

In dit artikel bespreken we waar de afwijkende kleur van je urine op kan wijzen. Eerst bespreken we de tinten van urine (donker, licht troebel daarna de verschillende, afwijkende kleuren (wit, grijs, zwart, oranje, bruin, rood purper). Donkere kleur van urine lichte plas. Allereerst is het goed om te weten tientje waardoor je urine donker, licht of troebel kan worden. Donkere en lichte urine hebben te maken met urinekleurstoffen. Troebele urine wordt meestal veroorzaakt door pus of fosfaatzouten in de urine. Hieronder lees je alles over donkere urine, lichte urine en troebele urine. Lichtgele urine: hoe ontstaat plas met een lichte kleur geel? De gele kleurstof in urine wordt uitgescheiden door de nierbuisjes.

(Re)view by nena: Kruidvat, easy

Menselijke urine is gewoonlijk transparant en lichtgeel tot felgeel van benefits kleur. Je urine kan echter van geur en kleur veranderen door bepaalde voeding (rode bietjes. gebruik van bepaalde medicijnen, schommelingen van je bloedsuikerspiegel (diabetes mellitus. schommelingen van je hormoonhuishouding (zwangerschap. A.) en schommelingen van je vochthuishouding (zweten, drinken. Het veranderen van de kleur van je urine kan echter ook duiden op een onderliggende ziekte of aandoening. Zo kan urine licht, donker, troebel of kleurloos worden, of wit, grijs, bruin of zwart van kleur.

Stinkende bruine afscheiding
Rated 4/5 based on 714 reviews